Congelator sau lada frigorifica? Care sunt deosebirile si ce eficienta au?

Pe masura ce tehnologia a avansat, producatorii de electrocasnice au incercat sa gaseasca metode mai eficiente de depozitare a alimentelor congelate, prin care produsele sa isi pastreze calitatile chiar si dupa mai multe zile sau saptamani de la congelare. Gama de aparate frigorifice a inceput sa fie din ce in ce mai bogata si mai interesanta, au aparut o multime de variante cu functii speciale, volume mai mari sau mai mici si cu o siguranta sporita a depozitarii. Un congelator sau lada frigorifica se pot gasi acum in mai toate casele care se respecta si in care sunt cantitati mai mari de alimente congelate care trebuie conservate prin racire. Desi se poate pune semnul egal intre ele, cele doua aparate nu sunt identice.

Congelatoarele au spatiu de depozitare mai mic, compartimentare mai slabuta si sunt mai greu de mutat dintr-un loc in altul si cu atat mai greu de luat dintr-o zona in alta. Totusi, sunt mai practice, mai usor e intretinut si reparat si mai ieftine. Mai mic sau cu no frost, un aparat precum lada speciala pentru mentinerea proaspata a alimentelor congelate ofera mult mai multe avantaje fata de congelatorul simplu. Poate functiona ore bune fara curent, ofera spatiu de depozitare sensibil mai mare, are mai multe functii, decongelarea rapida e mai eficienta, se pot sorta alimentele introduse spre congelare, se poate muta oriunde, se poate tine si in garaj sau pod si modelele mai compacte se pot lua in vacanta, intr-o masina, fara probleme.

La capitolul functii, ambele pot avea cele mai avansate caracteristici, insa la lazi frigorifice particularitatile sunt mult mai eficiente si mult mai simplu de folosit, exista afisaje electronice inteligente, panouri de control rapide si o inchidere mai ermetica si mai sigura decat la un congelator. Congelatorul este de gasit cam in orice casa, in vreme ce lada o gasim doar la cei care au familie numeroasa sau consuma foarte multe alimente congelate, au nevoie de spatii mari de depozitare pentru fel de fel de preparate care merg puse la congelator, se aprovizioneaza mereu cu mancare proaspata pentru mai mult timp.

In privinta eficientei, de departe lazile sunt peste congelator atat din perspectiva functiilor, cat si din cea a volumului de alimente si din cea a aranjarii mai usoare a produselor voluminoase care trebuie congelate.

No comments:

Post a Comment