Sistemele educationale de peste tot sunt..

..inutile, groaznice, deplorabile, sub orice critica si, in cel mai rau caz, in anumite zone, inexistente. Poti sa ma contrazici, poti sa spui orice, aceasta este parerea mea si am nenumarate argumente cu care o pot sustine - argumente pe cat de simple, pe atat de adevarate. Hai sa luam ca exemplu urmatorul lucru. Care este unul dintre cele mai importante lucruri ca sa ajungi sa traiesti bine si sa fii un membru al societatii de exceptie? Sa ai bani, corect?

Majoritatea pot fi de acord cu mine aici. Acum, in functie de tiparele financiare ale fiecarei persoane, unii s-ar multumi cu o avere de cateva zeci de milioane de lei, iar altii s-ar simti foarte bine daca ar fi miliardari. Pentru a atinge asemenea sume in ceea ce priveste averea trebuie sa stim cum sa strangem banii si cum sa-i inmultim. Dupa cum este evident, cei mai bogati oameni din lume sunt oameni care practica diverse afaceri. Deci este nevoie de astfel de cunostinte. Ce se intampla in momentul in care o persoana habar n-are sa stranga bani, nu stie cum ar fi cel mai bine sa-i organizeze si de investit nici nu se mai pune problema? Acea persoana va fi o persoana saraca, sortita esecului. Si acum pregateste-te pentru ca urmeaza intrebarea cheie: Se invata vreunul dintre aceste lucruri, oricare din ele, in scoli? Si prin aceasta intrebare am demonstrat intocmai cele afirmate la inceputul acestui articol. Scoala este de prisos. Cine vrea sa fie educat, descurcaret, inteligent, bogat si fericit va realiza aceste lucruri numai prin experimentarea diverselor lucruri, prin autoeducare si prin ambitia proprie. Problema sistemelor educationale este ca au ramas blocate pe aceleasi tipare in care erau chiar si inainte de existenta banilor ca si hartii, ca si valoare. Nu este in regula.

Lucrurile nu mai stau ca acum cateva secole si este nevoie urgenta de o schimbare astfel incat toti oamenii sa aiba din start anumite cunostinte in ceea ce priveste macar notiunea de succes si cateva mijloace de baza pentru a ajunge acolo.

No comments:

Post a Comment