O intretinere fantani arteziene corecta garanteaza extinderea vietii acestora

Ca orice alt obiect din casa, si fantanile arteziene de interior sau de exterior trebuie ingrijite si protejate de variatiile climatice si de trecerea timpului. Nu va doriti ca prietenii care vin in vizita sa constate ca fantanile ori nu mai merg, ori incep sa arate urat si sa strice aspectul gradinii sau interiorul, sau, mai rau, ca nu isi mai au rostul pentru ca sunt prea degradate.

O intretinere fantani arteziene facuta ca la carte implica parcurgerea mai multor pasi tocmai pentru ca intreaga instalatie sa functioneze corect si sa nu se strice. Se recomanda realizarea intretinere fantani arteziene doar de catre firme specializate si asta pentru ca structura si modul in care e gandita o fantana arteziana nu permite oricarui amator sa o curete in profunzime fara sa riste sa strice ceva. Fantanile de teren sunt curatate prin igienizarea fundatiei, aspirarea resturilor, perierea suprafetelor si indepartarea crustelor si tratarea cu substante antialgice. De asemenea, o intretinere fantani arteziene mai presupune curatarea sacilor de filtrare, grilajelor, canalelor.

Bazinele fantanilor trebuie si ele curatate de toate depunerile si mizeriile acumulate, trebuie curarat aparatul de spalat, indepartate depunerile de calcar, petele, iar cistenra de acumulare trebuie sa treaca printr-un proces de curatare a electrovalvelor, o golire si o igienizare a aparatului de curatare. Duzele fantanilor trebuie verificate, repozitionate, curatate si dezinfectate, verificandu-se mereu alinierea parabolei jeturilor. Daca fantanile arteziene au si proiectoare cu led, ele ar trebui curatate in zona lentilelor, trebuie inlocuite, la fel si garniturile de etansare. Doar asa puteti avea fantani arteziene perfect curate, cu un design placut mereu, fara sa riscati sa se strice instalatiile si sa aveti miros neplacut in preajma lor.

Multe firme de la care se cumpara fantanile acorda service gratuit cat timp fantana e in garantie, asa ca nu trebuie decat sa sunati si sa asteptati ca mesterii sa-si faca treaba.

No comments:

Post a Comment