Judecata Marchizei De Brinvilliers

Cu o singura proprozitie, Marie-Madeleine Marguerite D’Aubray, Marchiza de Brinvilliers a aruncat o umbra de suspiciune si mister peste tot Parisul. In 1659, tanara s-a casatorit cu Marchizul, un barbat care ii era asemenea in rang, insa era instabil. Pana la urma marchiza si-a luat un amant, pe Gaudin de Sainte-Croix, cu care a vrut chiar sa se casatoreasca in paralel. Iubitul a fost arestat pana la urma din ordinul regelui, iar in inchisoare a invatat cum sa fabrice otrava de la colegul de celula, italian care stia cum e treaba cu otravirea.

Dupa ce au iesit din inchisoare, Marie si iubitul mergeau prin spitale si hraneau pacientii cu bunatati, iar acestia mureau la scurt timp dupa ce gustasera din ele. Tatal si cei doi frati au murit si ei, la fel si Gaudin de Sainte-Croix. Investigatiile au scos la iveala ca Marie isi ucisese cu buna stiinta toata familia pentru a se razbuna ca nu a fost lasata sa se casatoreasca cu amantul. Cand a fost trimisa in judecata, ea si-a sustinut nevinovatia, insistand ca Gaudin a fost cel care i-a omorat familia si i-a inscenat locul faptei. Pana la urma a marturisit crimele si a fost condamnata la moarte prin ardere.

Cand era la un pas sa fie omorata, femeia a spus ca jumatate din Paris facea la fel ca ea si ca nimeni nu-i judeca pe ceilalti criminali. Cuvintele sale ultime au adus noi piste pentru rezolvarea cazurilor din trecut in care erau implicate ucideri in masa.

No comments:

Post a Comment