Mari personalitati ale istoriei si talentele lor mai putin cunoscute (II)

Victoria Woodhull, o clarvazatoare de succes. Acum, numele acesta poate nu va spune nimic, insa odinioara Victoria Woodhull era cea mai cunoscuta femeie din USA. O feminista convinsa, Victoria a sustinut dreptul femeilor de a vota, iar impreuna cu sora sa si-a deschis o afacere pe Wall Street, a pus la cale un ziar despre drepturile femeilor si chiar a candidat la functia de sefa a Partidului Drepturilor Egale-1872. Inainte de toate acestea, ea a fost foarte cunoscuta pentru clarviziune si calitatile sale de medium. Inca de mica, Victoria era foarte atrasa de partea spirituala si comunica cu mortii. Tatal sau a simtit ca poate face bani cu ea si a luat-o si pe sora sa si a inceput sa umble prin tara pentru a prezice viitorul oamenilor si a folosi la maximum calitatile de medium ale fiicei sale.

Paul Revere, pionier al Stomatologiei pentru Medicina Legala. Paul Revere, celebru mai ales dupa Revolutia Americana, a devenit argintar si a preluat afacerile familiei; cum nu prea se castiga prea bine doar din argintarie, Revere a studiat in particular si stomatologia sub indrumarea unui celebru dentist englez, John Baker. Maiorul Joseph Warren, omorat in batalia de la Bunker Hill, a fost ingropat intr-un mormant comun, insa familia a vrut sa-l ingroape crestineste, separat. Pentru ca Warren ii fusese pacient, Revere a recunoscut imediat proteza dentara din grama de oase si a indentificat ramasitele pamantesti ale maiorului. A fost prima data cand un memebru al armatei americane a fost identificat cu ajutorul stomatologiei pentru medicina legala.

Benjamin Franklin, un jucator de sah disperat. Unul dintre „parintii” Statelor Unite, Franklin a excelat intr-o gramada de domenii, fiind un om foarte destept. Nu surprinde pe nimeni ca era bun si la sah. De fapt, a avut foarte multe premiere in acest joc, iar in 1999 a fost inclus in US Chess Hall of Fame. Franklin a fost nu neaparat primul jucator de sah american, ci primul jucator identificat dupa nume-prima data cand au aparut informatii despre jucatorul de sah Franklin a fost in 1733. El a scris si „The Morals of Chess”, un eseu foarte apreciat, si a devenit a doua lucrare pe aceasta tema, dupa ce a fost publicat in 1786.

No comments:

Post a Comment