Care este impactul media asupra masei

Alegem sa fim informati, alegem sa stim, sa cunoastem ceea ce ne inconjoara, sa stim totul despre oamenii pe care ii iubim, pe care ii uram sau care ne sunt pur si simplu egali sau indiferenti; cine detine informatia, detine puterea, iar cel care are puterea controleaza lumea. Spune o vorba din batrani ca meseria este bratara de aur, iar la baza meseriei este nimic altceva decat informatia.

Asadar, informatia este bratara de aur care sta frumos incolacita in jurul mainii sau in jurul mainilor oricarei persoane ce doreste sa se bucure de prezenta sa. Stii - deci existi poate sa fie sloganul zilnic al oamenilor in special al celor care traiesc in metropole de amploare, iar in cazul in care ti-a dat cumva prin cap ca trebuie sa stii orice ca sa fii in top, cu siguranta ai prins ideea de ansamblu a societatii. Informatia este putere, insa exista cazuri in care acolo unde exista informatie exista si pericol. Multi oameni se lasa manipulati de media, de tot ceea ce inseamna informatie, iar aici nu avem in fata decat un fel de cerc vicios care se pare ca in final ne prinde pe toti. Ultimele stiri ale zilei sunt mereu negativiste, pline de sange si de necazuri umane, iar oamenii uita sa mai aiba parte si de fericire si se complac in nepasare in fata dezastrelor.

In fiecare seara patru romani din cinci privesc cu groaza in fata micilor ecrane sau mai nou a marilor plasme, toate catastrofele ce au loc in lume. Televiziunea are un impact grozav de negativ asupra intregii societati umane, in special pentru ca omul nu are sansa de a selecta informatia. Media influenteaza masa prin acest asalt emotional prezentat in fiecare seara la ultimele stiri din programe, si influenta adusa nu este in niciun caz una buna.

No comments:

Post a Comment