Accidentele si imprudenta soferilor

N-am dat niciodata prea mare atentie accidentelor pana cand nu era sa mor de cateva ori din cauza unor oameni inconstienti. Si atunci am realizat ca centura de siguranta este foarte importanta si ca este bine sa vad ce fac altii, ca sa stiu de ce sa ma feresc. De aceea am ales sa scriu aceasta tema si sa descriu cateva accidente stupide.

Clasica idee “nu am carnet, dar ma urc la volan, ca stiu eu sa conduc”:
Un barbat din Buzau si-a pierdut viata dupa ce a cazut cu masina într-o rapa de sapte metri. Deşi nu detinea permis, acesta s-a urcat la volan, pentru a se plimba putin cu masina. In timp ce traversa un pod de la marginea orasului, soferul a pierdut controlul volanului, a rupt un parapet si s-a rostogolit în rapa. Barbatul a fost aruncat pe geam si strivit de caroserie.

La fel de clasica și de distrugătoarea “nu aprindem luminile, ne văd ei”:
Trei persoane au ajuns la spital dupa ce masina în care se aflau a fost lovita din spate de un autocamion, iar apoi s-a rasturnat. „Mergeam sa incarc masina, iar in fata era o masina  stationata fara nici un fel de lumini aprinse.Soferul din fata mea i-a evitat insa eu n-am mai avut timp. Stationa pur si simplu, nu avea avarii puse si nimic pornit”, spune șoferul autocamionului.
O ata idee a soferilor care vor sa intoarca pe patru benzi, o nouă categorie iși face loc: soferul care merge pe contrasens pe autostrada, ca nu are chef sa mearga pana la prima bucla. O soferita a spus politistilor ca dorea sa ajunga la Timisoara, insa s-a ratacit. Astfel ca a decis sa se intoarca pe acelasi sens de mers cu intentia de a parasi autostrada la prima iesire.

Tratament psihiatric, carnetul suspendat 2-3 ani? Ar merita, dacă tot a scapat cu viata.

Daune morale de un milion de euro pentru un accident? Pun pariu ca n-ati vazut stirea asta in ziare! Din ce mi se sopteste, soferul a încercat să evite un accident si a fost acrosat de un parapet care era avariat si nereparat, pasagerul din dreapta pierzandu-si o mana.

No comments:

Post a Comment