Terapia de cuplu potrivita

In cazul in care casatoria este pe marginea prapastiei, este important sa se caute terapeutul potrivit, asta inseamnand persoana calificata pentru a ajuta in rezolvarea problemelor cu care se confrunta cuplul sau cand unul dintre parteneri nu este atat de confortabil in relatia de zi cu zi. Exista mai multi terapeuti si consilieri care doresc sa lucreze in probleme de relatie, dar este important ca acel cuplu sa faca cercetare si nu aleaga doar primul specialist care apare in zona sau pe Google.

In primul rand, este important in a se asigura ca terapeutul este specializat in casatorie si terapie de familie. Sunt membri speciali ai colegiului medicilor specializati pentru acest domeniu? Acestea sunt tipurile de calificari care ar trebui sa fie caute. Daca nu se cauta persoana potrivita ce stie informatii legate de o poveste si despre modul in care casatoria trebuie sa revina la normal, cei care nu apeleaza la specialistii potriviti ar putea  fi aproape ruinati din cauza consilierii acestora. Ei pot fi pe punctul de a ajunge la un divort pana atunci cand isi dau seama ca a fost terapeutul nepotrivit si i-au provocat pe unul impotriva celuilalt.
Atunci cand se cerceteaza consilierul, dupa aceea se poate constata, de fapt, ca ar fi specializat in alte arii de consiliere mai degraba decat in casatorie si terapie de familie, asa ca mare grija la cine se alege pentru a primi sfatul potrivit. Este legal si pentru alte tipuri de specialisti de a consilia cupluri, dar asta nu inseamna ca toti sunt calificati sa faca acest lucru. A face cercetare pentru a vedea daca terapeutul este membru al unei asociatii pentru casatorie si terapie familiala indica faptul ca acesta este mult mai la curent cu evolutiile recente in domeniul lor de studiu. Unele site-uri subliniaza ca, daca cineva are de gand sa puna relatia si banii in mainile unui profesionist, trebuie sa stie ca acestea sunt lucruri care necesita abordari care au fost cercetate, testate si demonstrate ca dau rezultate pozitive.

O alta intrebare importanta pentru a adresa-o unui potential terapeut este ce face atunci cand un cuplu nu este sigur ca ar trebui sa ramana impreuna. Unii terapeuti pot atrage mai usor cuplurile inapoi casatorie, in timp ce altele vor mai mult un divort prietenos. Este important de a se afla daca terapeutul considera casatoria cuplului in acelasi mod in care partenerii insisi vad situatia. Daca se dovedeste ca este prea mult efort in terapia de casatorie, dar terapeutul este neutru in acest subiect, nu este nevoie sa se plateasca pentru consilierea cu el si se poate merge in alta parte pentru ajutorul dorit.

Un terapeut poate avea doar posibilitatea de a ajuta relatia pana la un anumit punct, dar atat timp cat se va gasi un doctor calificat care este dispus sa ajute cuplul sa lupte pentru relatia sa, casnicia mai are o sansa in  a trece peste obstacole.

No comments:

Post a Comment