Ramen si Naruto

Naruto nu este un simplu desen animat. Il urmaresc de cand eram mic si acum ca am un sfert de secol inca mai astept sa apara episoade cu inima la gura. Iubitorii stiu despre ce vorbesc. Si pentru ca este desenul meu preferat am reusit sa fac si mancarea preferata a lui Naruto, care se numeste ramen si care areun gust increidbil de bun si te saturi ieftin si rapid. mai ales pentru cei care locuiesc singuri este o mancare potrivita si fara prea multe pretentii. Iata reteta pentru o singura portie:

1. Se ia un plic de supa, din aceea cu taitei subtiri japonezi, de care gasiti la magazin cu cel mult un leu jumate. Asta ca sa nu ne chinuim cu facutul taiteilor ca ne ia un an ...
2. luati cam 150 de grame de sunculita afumata sau kaiser sau ce va place, ceva de porc si neaparat putin afumat pe care cereti sa o taie felii subtiri.
3. trebuie sa aveti sos de soia, caci mancare chinezeasca fara soia nu se face
4. un ardei iute - iute si verde sau rosu
5. o ceapa pe care o veti taia rondele finute
6. o lingurita de zahar
7. trei linguri de vin alb
8. treceti la treaba

Asadar avem dupa cum urmeaza: dupa ce ati taiat ceapa marunt si subtire in solzisori trebuie sa o puneti la calit cu tot cu ardeiul taiat si acela rondele, in trei linguri de sos de soia, lingurita de zahar si cele trie linguri de vin alb si desigur impreuna cu sunculita sau kaiserul taiat si acela felii subtiri adica asa cum l-ati cumparat de a alimentara. Le lasati un pic sa se caleasca si dupa aceea trebuie sa le adaugati la supa.

Intre timp puneti si un ou la fiert si lasati-l sa se faca tare. Dupa ce s-a fiert il curatati si il taiati in jumatate pe lat sau pe lung - cum doriti
Supa se face din acel plic, preferabil sa fie cu gust de gaina. Deci puneti apa la fiert si turnati peste taitei si peste condimentele puse in bol, o lasati vreo 10 minute la infuzat. Dupa ce s-a infuzat bine bine trebuie sa adaugati amestecul de ceapa cu ardei si cu restul de mirodenii iar sunculita o asezati frumos pe margine. puneti si oul si gata, pueti servi. Se mai adauga sare si piper dupa gust.
Se mananca cu lingura de catre persoane neexperimentate iar cei care vor sa se aventureze o pot face cu betisoarele, iar la final zeama se bea  :).

No comments:

Post a Comment