Infiintarea firmei este floare la ureche daca apelezi la un avocat priceput

In secunda doi din momentul in care romanul a prins gustul afacerilor, prima grija a romanului cu bani a fost sa-si faca afacerea lui. Si ce solutie mai usoara si mai buna-asa i se parea lui atunci-ar fi fost decat sa-si faca firma lui, sa fie el stapanul, patronul. Cel mai comun tip de firma avuta in vedere a fost si este SRL-ul (societate cu raspundere limitata). Practic mai multi indivizi isi puneau la un loc ce aveau si obtineau un profit frumusel pe care, din pacate, il imparteau intre ei „frateste”.

Dupa ce o decizie de infiintare a unei firme este luata, procesul e relativ simplu, la final existand o persoana juridica care va avea drepturi si obligatii catre stat, evident. Firma are asadar personalitate juridica iar asociatii sunt, deopotriva, persoane juridice sau fizice, de ce nu. SRL-ul poate fi si al unei singure persoane, nu neaparat o asociere de persoane, raspunderile fiind aceleasi. Acum ca am inteles ce e cu SRL-ul, sa trecem la un exemplu concret care sa ne lamureasca ce rol joaca avocatul in tot procesul de infiintare al firmei. Sa spunem ca locuim in Timisoara si mergem la un avocat timisoara, mai exact la un avocat infiintare firme Timisoara. La avocat infiintare firme Timisoara ne vom prezenta cu actele de identitate, actele de proprietate, eventual acordurile asociatiilor si vecinilor daca avem firma intr-un bloc de locatari. La aceste acte vom adauga si dovada platii in contul bancar al firmei a sumei de bani ce constituie capitalul ei de pornire, specimenele de semnatura si dovada ca firma nu este deja inregistrata in Romania. Un avocat infiintare firme Timisoara poate acorda asistenta pentru infiinarea oricarui tip de firma, oferind asistenta juridica specifica firmei respective si infiintarii sale.

El va proteja interesele administratorului/administratorilor dar va redacta si toate actele necesare pentru infiintare firma si le va autentifica conform procedurilor notariale. Desigur, si onorariul este de luat in seama cand vrei sa te arunci sa infiintezi o firma, asta pentru ca avocatii profita de orice amanunt pentru a lua un banut in plus, ca doar e criza si la ei, nu?

No comments:

Post a Comment