Cum il inveti pe cel mic sa mearga pe prima sa bicicleta?

Prima bicicleta este un motiv de bucurie pentru orice micut. Este prima data cand are propriul sau vehicul pentru deplasari alaturi cu parintii, poate invata sa mearga pe bicicleta pentru a se descurca mai tarziu cu biciclete si mai complexe. Invatarea mersului pe bicicleta la varste mai mici este destul de anevoioasa. Parintii au nevoie de rabdare si de intuitie destul de buna, copiii au nevoie de ambitie si de atentie.

Cum ii invatam pe pici sa mearga pe biciclete copii? Ne asiguram mai intai ca avem biciclete copii adaptate varstei lor. Doar asa putem sa ii ferim de accidente, de frustrari si vor invata mai rapid sa mearga pe doua roti. Dupa ce avem bicicleta potrivita trebuie sa alegem si zona potrivita unde il vom invata pe cel mic din tainele biciclitului. In parc sau in jurul blocului, intr-o zona unde nu sunt obstacole, unde e liniste, unde nu sunt denivelari si e astfalt de calitate, iata variante care pot fi luate in calcul. De asemenea, nu trebuie sa avem animale sau orice lucruri care i-ar putea distrage atentia micutului. Avem si zona unde va incepe invatarea mersului pe bicicleta, avem bicicleta, ce ne mai lipseste?

Protectia e foarte importanta. Casca, cotiere, genunchiere, rotile ajutatoare si putem porni la drum. Primele dati copilul are nevoie sa i se dea incredere, sa fie laudat pentru progresele facute pe patru roti. Parintii pot sta in fata micutilor pentru a-i indemna sa pedaleze spre ei sau in spatele lor, pentru sustinere, pe langa ei, cand sunt pe doua roti. Este foarte important sa intelegem ca mersul pe bicicleta implica o invatare continua, nu ai cum sa vezi progrese dupa doua ore de incercari. Cand renuntam la cele doua roti ajutatoare si trecem la doua roti atentia noasta trebuie sa fie sporita, viteza impusa trebuie sa fie minima, oricand trebuie sa fim langa copil pentru a-l sustine si a ne asigura ca nu se raneste.

Bicicleta e solida, e rezistenta, dar va trebui sa ne luam masuri de precautie mereu, sa ne asiguram ca toate suruburile sunt stranse, ca rotile sunt bune, ca saua sta in pozitia fixata. Dupa cateva saptamani de exercitii copilul va deprinde miscarile si mersul pe bicicleta va deveni o joaca, va fi placut si usor. Tot procesul de invatare poate fi accelerat daca micutul a mai avut un vehicul asemanator la varste fragede, adaptat pentru acea varsta.

1 comment:

  1. I read your article, very informative and userinformatic info are mentioned. For Best Sex Services. Keepit up bro to share more article like that. Thanks for sharing this ones.

    ReplyDelete