Bijuterii argint cu quartz roz

Superbul quartz roz este o varietate rară de cuarţ, folosită cu precadere la confecţionarea colierelor din aur si a colierelor din argint, dar si a altor bijuterii. In natura, se gaseste in stare amorfa si, mai rar, in valoroasa stare cristalina. Cuartul roz este o varietate de dioxid de siliciu SiO2. Exista mai multe varietati de cuart, in functie de culoare, aspect si incluziuni, astfel: cristal de stanca (incolor), ametist (violet pana la purpuriu), cuart fumuriu(cenusiu, fumuriu sau brun), citrin (galben auriu sau galben de lamaie), prasem(verde), aventurin (cu incluziuni de mica si sau oxizi de fier; culoare galbena, bruna, rosie), morion(negru), safir cuart(verde-bleu), cuart roz(roz pana spre rosu) etc.

Pentru pastrarea frumusetii cuartului trebuiesc cunoscute anumite lucruri, respectiv: cuarţul poate fi curăţat cu acid clorhidric cald. La curăţare, nu este indicată folosirea acidului fluorhidric, deoarece acesta determină apariţia fisurilor în mineral. Toate formele de cuarţ prezintă riscul de spargere, astfel încât ele trebuie mânuite cu deosebită grijă. Răcirea cuarţului nu trebuie făcută rapid, întrucât piatra poate crăpa. Cristalele de cuarţ roz sunt extraordinar de rare şi de frumoase, putand fi puse in valoare prin şlefuire. Cuarţul roz se găseşte uneori sub formă de eşantioane semi-opace fisurate, trăsături care dau acestei varietăţi de cuarţ caracterul de ,,uşor sfărâmicios". Acestea sunt de obicei sub forme amorfe, care sunt modelate ulterior de către meşteri, care le da forme minunate prin care sunt puse in valoare.

Anumite cristale de cuarţ roz tăiate în formă de stea prezintă un efect vizual spectaculos numit ASTERISM. www.zamoracollection.ro prezinta in colectia acestui sezon, o mare varietate de bijuterii, in cadrul careia se gasesc: colieredin argint, cercei din argint, inele din argint, bratari accesorizate cu minunatele cristale roz din cuart de cea mai buna calitate.

No comments:

Post a Comment