Ce sa urmaresti cand alegi gazonul sintetic pentru terenul de fotbal?

Avantajele pe care ti le ofera un gazon sintetic comparativ cu un gazon natural sunt deja foarte cunoscute: gazonul sintetic nu trebuie udat, nu trebuie tuns, nu se toceste la fel de repede ca cel natural, este mult mai rezistent si disponibil tot anul.

Exista modele de gazon sintetic pentru orice tip de teren, insa, atunci cand il alegi trebuie sa te orientezi catre un gazon sintetic de calitate, care sa raspunda in totalitate nevoilor tale.

Cand alegi gazonul sintetic pentru terenul de fotbal, trebuie sa ai in vedere mai multe aspecte, pe care ti le prezentam si noi in cele ce urmeaza:
Gazoanele sintetice pot fi confectionate din polipropilena si polietilena. Daca terenurile de tenis se preteaza la un gazon sintetic din polipropilena, pentru terenurile de fotbal este necesar un gazon artificial din polietilena. Motivul este acela ca gazonul sintetic din polietilena este mult mai moale si nu juleste pielea fotbalistilor care intra in contact cu solul.

Grosimea gazonului artificial pentru terenurile de fotbal este si ea un criteriu de luat in calcul. Asadar, pentru siguranta si calitate, se recomanda un gazon sintetic cu o grosime de 40 mm.

Marea majoritate a modelelor de gazoane sintetice de pe piata vin insotite de garantie. In functie de durata ei, iti poti da seama de calitatea gazonului si de rezistenta lui in timp. Te sfatuim sa nu optezi pentru garantii mai mici de 2 ani, ci pentru cele mai mari de 5 ani.

Un studiu recent din SUA sustine faptul ca rata accidentarilor este cu 35% mai scazuta in cazul terenurilor cu gazon sintetic fata de cele cu gazon natural.

Avantajele gazonului artificial sunt net superioare celui natural:
  • costuri minime de intretinere;
  • calitate crescuta a jocului;
  • durabilitate;
  • accidentari reduse;
  • posibilitatea folosirii terenului pe tot parcursul anului.

No comments:

Post a Comment