Cum sa va pastrati creierul in forma in timpul antrenamentului

Multitaskingul este supra-evaluat. Asta e ceea ce spun unii. Sunt pe cale de a dovedi ca este o idee gresita din doua motive. In primul rand, renuntarea la cateva dintre obiceiurile si exercitiile actuale astfel incat sa puteti identifica modul de a "instrui creierul" in timpul antrenamentului este o idee buna. In al doilea rand, cititi mai departe pentru a afla mai multe ceea ce se numeste dublu tasking in timpul exercitiilor si pentru a obtine rezultate mai bune la lucrurile pe care puteati face pana acum.

Exercitiile pentru o viata activa presupun forta, exercitii cardiovasculare, flexibilitate si echilibru. Acesti patru piloni sunt probabil in programul dvs de exercitii daca sunteti deja activ, sau sunt in vizor, daca sunteti inca "gata" sa exersati. Ce se intampla daca ati putea sa le faceti chiar mai valoroase pentru dvs? Iata cum.

Memoria este o preocupare pentru oricare dintre noi pe masura ce imbatranim. Un studiu recent a aratat ca adultii mai in varsta care au inceput si au progresat in mersul pe jos 40 minute de trei ori pe saptamana si au continuat timp de un an, au avut o crestere semnificativa in hipocampus, "memoria centrala" pentru creier. Un alt grup care era sedentar oar a pierdut 1,5 % din hipocampusul lor. Cei care au umblat ? Au castigat 2 %, ceea ce face o diferenta totala de 3,5 %. Asta e diferenta dintre a pierde cheile si a uita unde ati pus ochelarii.

Incepeti exercitiile de echilibru intr-un mediu linistit, unde va puteti concentra pentru a nu va distrage atentia si veti reduce riscul de a scadea chiar mai mult. Un alt studiu a constatat ca cei care au practicat echilibrul pe un picior, de exemplu, si au citit cu voce tare un poem au dezvoltat un mai bun echilibru si abilitati de reactie decat cei care practica doar echilibrul ca singur exercitiu.

Schimbati banda de alergare monotona cu mersul pe jos si invatati intr-o clasa de fitness de grup sau de dans. Fiti creativi si incercati boxul cu manusi si saci. Beneficiul este de a reduce nu numai stresul pentru partea inferioara a corpului, ci invatarea unor noi modele si de a raspunde rapid la instructiunile date de catre un instructor care creeaza noi conexiuni in creier. Acest tip de refacere este bun pentru sanatatea dvs fizica si mentala .

Suneti convins ca multitaskingul nu este asa de rau, dar, dupa toate acestea, ideile de mai sus par a fi descurajatoare? Chiar daca sunteti doar la inceput cu exercitiile, sau aveti doua picioare stangi, exista si alte modalitati prin care puteti antrena creierul dvs. Doar a invata cum sa urmati sesiunile de antrenament este o experienta de stimulare a creierului. Invatati si atunci cand expirati si reglati viteza pentru a merge, ce ordine a exercitiilor este cea mai buna, toate fiind echivalentul creierului de a face gimnastica. Aveti ani de refacere inainte, dupa cum puteti continua sa participati la noi activitati, modifica un exercitiu vechi si provocarea in noi moduri.

No comments:

Post a Comment