Pilotii offshore, o solutie eficienta pentru extinderea cheului


Poate cele mai dificile constructii sunt cele offshore. Spre deosebire de cele facute pe diverse tipuri de soluri, constructiile realizate la distanta de tarm devin foarte dificile avand in vedere prezenta apei si a unui sol care nu are aceleasi caracteristici precum cel de pe tarm. De exemplu, daca se vrea extinderea unui cheu singura si cea mai eficienta modalitate de a avea o constructie stabila este cea care implica folosirea unor piloti offshore.

Pilotii offshore au rol de consolidare a solului si de marire a stabilitatii partii de fundatie, pilotii se pot realiza direct in teren, tehnologiile moderne permit turnarea lor rapida in orice conditii, asa ca la final se va obtine o structura solida. Avantajele unor piloti offshore sunt date de adancimile mari la care se pot realiza, de grosimile variabile ale acestora, de materialele de calitate care se pot utiliza pentru a obtine o stabilitate mult mai mare si o siguranta sporita in exploatare. 

Pilotii offshore pot fi executati de firme cu experienta, care detin tehnologii si sisteme moderne de turnare si forare, echipele de ingineri pot analiza zona in care se va extinde cheul si pot alege tipul de piloti si dimensiunile acestuia in asa fel incat toata structura sa poata fi sustinuta cat mai bine in orice conditii. 

Firmele cu experienta pot face evaluari obiective, isi pot planifica lucrarile in asa fel incat sa nu fie afectata activitatea din jurul noi constructii, utilajele folosite in realizarea acestora sunt testate si ofera o eficienta sporita la realizarea lor. Cu fiecare extindere a cheului numarul pilotilor poate fi marit, ei nu influenteaza structurile din jur, stabilitatea zonei in care se monteaza nu e afectata, fiecare pilot in parte are dimensiunile special alese pentru a sustine cat mai bine constructia de deasupra sa. 

Preturile pentru pilotii offshore difera de la o firma la alta si in functie de dimensiuni, reduceri si promotii se pot gasi si online, firmele cu experienta incercand de fiecare data sa isi dezvolte bazele de clienti.

No comments:

Post a Comment