Cum alegem apartamentele noi?

Cumpararea unei locuinte este o investitie pe termen lung, presupune o cheltuiala destul de mare, poate chiar o serie de alte cheltuieli care apar pe parcursul primului an dupa achizitie. De aceea alegerea unui apartament este bine sa fie facuta doar dupa o analiza completa a pietei si a oportunitatilor existente la momentul respectiv. O varianta pe care tot mai multa lume o prefera este cea a unor apartamente noi in zone bune, aproape de mijloace de transport sau de spatii verzi si cat mai departe de poluarea marilor orase.

Avantajele oferite de apartamentele noi de vanzare sunt date de amplasare, de calitatea materialelor si finisajelor utilizate, de numarul mare de oferte existente pe piata si de disponibilitatea dezvoltatorilor de a investi masiv in construirea de ansambluri rezidentiale cu blocuri mult mai bune decat cele vechi. Cum alegem insa apartamentele noi pentru a fi siguri ca facem o investitie buna de la inceput? In primul rand va trebui sa ne interesam cine este dezvoltatorul, daca a mai avut alte proiecte si cum s-au derulat, cat de repede s-a incheiat santierul si ce calitate au avut lucrarile efectuate. In al doilea rand trebuie sa avem mare grija la proiectul apartamentelor si la modul in care au fost gandite-nimeni nu-si doreste un spatiu in care sa nu poti face mai nimic. In al treilea rand daca va orietanti spre apartamente noi din zone rezidentiale e bine sa vedeti la fata locului cum arata structura lor, daca au canalizare, daca exista toate utilitatile disponibile, daca santierul e activ mereu. In al patrulea rand veti avea in vedere si compartimentarea si proiectarea interna si externa, la cele mai inalte standarde de calitate, cat mai apropiata de ceea ce va doriti-nu cumparati un apartament la cheie care nu prea arata bine doar de dragul de a locui intr-un cartier rezidential.

Nu in ultimul rand, atentie si la vecinatati, la accesul pana la blocuri, la paza sau la siguranta zonei, la asfaltare si la amplasarea generala a blocurilor de apartamente. Daca aveti si masina este obligatoriu sa vedeti daca se fac si parcari si daca puteti avea siguranta unor drumuri sigure si usor de parcurs dinspre oras si spre oras.

No comments:

Post a Comment