Cum poti sa-l ajuti pe copilul tau sa-si depaseasca frica de medicul stomatolog

Cand vine vorba despre stomatologia pentru copii acesta reprezinta un subiect delicat si chiar dificil nu doar pentru copii, dar si pentru parinti. De ce? In primul rand, deoarece noi, parintii suntem cei care nu ne ajutam copiii sa-si infrunte temerile. De unde credeti ca se trage frica noastra, a celor maturi, pentru medici si, in special, pentru stomatologi?

Inca din copilarie, evident, deoarece parintii nostri nu au stiut cum sa se ne ajute sa ne infruntam fricile. Este evident ca apelam la stomatologia pentru copii foarte des, deoarece inca de la varsta frageda cei mici incep sa aiba probleme cu dintii si lucrurile pot sa evolueze foarte prost pentru ei. Fie ca este vorba despre tratamentul maselelor de lapte, igienizare, extractii dentare, tratamentul gingivitei etc. (serviciile din categoria “stomatologie copii” sunt multiple) trebuie sa stii ca copilul tau are nevoie de o pregatire psihologica prealabila inainte sa intre in cabinetul medicului. Serviciile de stomatologie copii sunt astazi moderne, aducand o reducere considerabila a durerii in timpul tratamentelor. Ceea ce trebuie sa tii cont ca parinte, inainte sa duci copilul la stomatolog, este importanta nu doar a abilitatilor profesionale ale medicului, dar si a celor umane: cat de rabdator este, cat de binevoitor si intelegator? De aceea foarte multi parinti merg pe principiul recomandarilor din partea cunoscutilor.

Nu ezita sa intrebi medicul tau specialist in stomatologie copii sa-ti ofere cat mai multe detalii despre intretinerea dintilor, despre masurile corecte de igienizare si protectie. Un medic bun este cel care nu doar ofera un tratament calitativ, dar si cel care iti ofera sfaturi practice, astfel incat, sa eviti posibilele complicatii cu copilul tau.

No comments:

Post a Comment