Pianul digital versus pianul acustic – avantaje si dezavantaje

Pianul a fost dintotdeauna nu numai unul dintre cele mai iubite instrumente muzicale, cu o acustica si un farmec aparte, dar de asemenea si un obiect care prin sine insusi dadea valoare si stil unei incaperi. Astazi, in schimb, este greu sa ne imaginam un pian acustic intr-o sufragerie de bloc sau, si mai rau intr-un dormitor de 10-12 metri patrati... Si atunci, multi dintre cei care invata sa cante la pian se adapteaza, gasind solutii ceva mai simplu de utilizat si mai actuale. Pianele digitale reprezinta in prezent alternativa pe care foarte multi studenti si muzicieni o prefera pentru a exersa sau pentru a compune, datorita avantajelor importante pe care acestea le au.

Gama de piane Yamaha este in mod deosebit una foarte completa si foarte variata, care ofera de la preturi accesibile pana la dotari si functii dintre cele mai atractive pentru muzicieni. Principalul avantaj al pianelor digitale este cel legat de spatiu, care este mult limitat fata de cel necesar pentru instalarea unei pianine. In plus, faptul ca este redus ca dimensiuni si de asemenea usor, face posibil sa fie mutat fara dificultate. Volumul pianelor digitale este un alt aspect pentru care acestea sunt o solutie. Ele pot fi folosite cu casti, astfel incat sa nu deranjati vecinii sau pe cei din jur, si de asemenea puteti folosi si functia de reglare a volumului. Conectivitatea este si ea un avantaj de top al pianelor digitale. Ele se pot conecta prin USB la un computer sau la un stick, pentru a memora ceea ce cantati sau compuneti, si de asemenea cu ajutorul unor softuri anume, puteti transforma in partitura ceea ce cantati.

Pianele digitale nu se dezarcordeaza – ca atare sunt usor de folosit, nu necesita cheltuieli suplimentare (destul de mari) pentru acordaj cel putin de doua ori pe an si nici pentru intretinere. Este adevarat ca pana la acest moment senzatia pe care o da apasarea clapelor unui pian acustic, la fel ca si muzica speciala, tonalitatile deosebite pe care o pianina le are, nu au putut fi egalate de niciun pian digital, oricat de performant ar fi acesta, insa in ceea ce priveste pianele Yamaha si in general pianele digitale, tehnologia evolueza de la an la an si nu este imposibil ca si performantele acustice sa fie mai performante si mai apropiate de pianele clasice.

No comments:

Post a Comment