Ce cuprinde invitatia la nunta?

Dincolo de a fi un instrument cu un scop practic foarte clar – acela de a anunta invitatii ca sunt asteptati la un eveniment important si de a le oferi toate informatiile despre acel eveniment – invitatia este adesea si un mesaj pe care il trimitem celor dragi noua despre noi si despre nunta la care urmeaza sa participe.

In functie de dorinta celor doi miri, invitatia de nunta poate fi simpla sau mai complexa. In primul caz o invitatie nunta cuprinde informatiile esentiale – numele celor doi miri care isi vor uni destinele, numele nasilor si ale parintilor (optional), data si locul unde se va desfasura ceremonia religioasa, ora la care va avea loc petrecerea de nunta si numele restaurantului, si de asemenea daca receptia impune un dress code anume acesta va trebui mentionat. O invitatie de nunta mai complexa cuprinde adesea pe langa informatiile de ordin organizatoric si cateva cuvinte despre povestea celor doi miri sau chiar multumiri formulate in avans pentru cei care le vor fi alaturi celor doi miri la cel mai important eveniment din viata. Fiind vorba despre o invitatie mai complexa este important sa stim ce ton sau ce abordare este mai potrivita pentru aceasta, iar tonul invitatiei este stabilit de tipul de nunta si de categoriile din care fac parte oaspetii carora li se trimit invitatiile. In timp ce un ton jovial si un limbaj mai colocvial este potrivit pentru invitatiile trimise prietenilor sau rudelor apropiate, persoanelor mai in varsta sau invitatilor parintilor, sefilor, persoanelor cu care mirii nu au o relatie foarte stransa nu li va parea potrivita o astfel de abordare ci una mai formala. Daca la nunta exista ambele categorii de invitati, poate nu ar fi o idee rea ca mirii sa se gandeasca la doua tipuri diferite de texte pentru invitatii sau macar la doua abordari diferite, desi nota sa ramana aceeasi. Indiferent pentru ce varianta se opteaza, la www.invitatiioriginale.ro oferta este atat de variata incat va raspunde oricaror exigente, fara doar si poate, iar tonul invitatiei este stabilit de tipul de nunta si de categoriile din care fac parte oaspetii carora li se trimit invitatiile. In timp ce un ton jovial si un limbaj mai colocvial este potrivit pentru invitatiile trimise prietenilor sau rudelor apropiate, persoanelor mai in varsta sau invitatilor parintilor, sefilor, persoanelor cu care mirii nu au o relatie foarte stransa nu li va parea potrivita o astfel de abordare ci una mai formala.

Daca la nunta exista ambele categorii de invitati poate nu ar fi o idee rea ca mirii sa se gandeasca la doua tipuri diferite de texte pentru invitatii sau macar la doua abordari diferite, desi nota sa ramana aceeasi. Indiferent pentru ce varianta se opteaza, la www.invitatiioriginale.ro oferta este atat de variata incat va raspunde oricaror exigente, fara doar si poate.

No comments:

Post a Comment