Cum amenajam casa cu lemn de culori deschise

Lemnul este un material foarte rezistent si extrem de apreciat pentru amenajarea casei. De fapt, acesta se adapteaza foarte usor la toate ambientele si toate gusturile, de la cele traditionale, pana la cele moderne. Culoarea lemnului depinde in mod fundamental de doi factori: in primul rand de tipul de arbore, in al doilea rand de eventualele tratamente aplicate, cu uleiuri inchise.

Culoarea lemnului poate varia foarte mult: alb (castan salbatic si tei), negru (abanosul), ruginiu (stejarul), rosiatic (ciresul si mahonul), brun (nuc si teak) si deschis (brad, pin, fag, frasin, artar sau In acest articol vom vedea cum putem mobila casa cu ajutorul lemnului deschis la Pentru inceput este necesar sa apelam la o firma ce produce mobilier la comanda, care in acelasi timp poate oferi si aceste tipuri de lemn foarte apreciate. Lemnul deschis la culoare se adapteaza foarte bine la crearea ambientului rustic, cald si primitor. In zona livingului, este posibil sa asezam o masa si mobila in acelasi tonalitate.

Pentru bucatarie se poate utiliza un lemn deschis cu venaturi, pentru a crea stilul country al ambientului. Poate fi folosita si structura unui pat pentru a construi balustrada unei scari sau chiar pentru a imbraca portiuni din pereti. Stofele (perdele, divanul, copertile etc) trebuie sa fie in culori pastelate, pentru a crea incaperi armonioase si uniforme. Lemnul deschis la culoare este potrivit si pentru a realiza un mobilier modern si contemporan. Masa din sufragerie poate avea o structura din lemn, iar planul superior din cristal. Mobila din zona livingului, precum credenta sau biblioteca pot alterna uzul lemnului cu elemente din otel sau chiar din fier forjat, pentru a da o nota de eleganta in plus casei. Chiar si in acest caz, stofele trebuie sa fie in culori pastelate. In plus, peretii si pardoseala trebuie sa fie albe, culoarea fildesului sau culori neutre. Regula fundamentala este aceea de a nu realiza prea mult contrast de culoare. In fine, este posibila infrumusetarea pavimentului casei utilizand parchetul. Parchetul are optime proprietati izolante si termice.

In plus, este foarte elastic si rezistent. In general, in ambiente mici si mai putin luminoase se consiliaza folosirea parchetului deschis la culoare deoarece confera mai multa luminozitate camerelor si contribuie la crearea senzatiei de profunzime a spatiilor. In acest caz se recomanda lemnul de brad, de culoare bej neutru; fagul, cu o tonalitate rosie si care suporta eventualele variatii de temperatura; gorunul, care isi schimba culoarea odata cu trecerea timpului.

No comments:

Post a Comment