Acceptarea esescurilor

A-ti recunoaste greselile, a invata din ele, a accepta ca treci printr-un moment de esec este de cele mai multe ori un pas inainte. Inseamna ca admiti ca ai facut ceva gresit si ca in acest fel iti dai sansa de a continua, de a reevalua situatia stfel incat sa nu mai faci aceleasi greseli. E important pentru oricine sa fie realist si sa evalueze intotdeauna situatiile pe care le traverseaza intr-un moment al vietii, pentru a recunoaste la timp daca o directie pe care este angrenat este sau nu buna pentru sine.

Nu oricine isi atinge toate scopurile propuse in viata, de ce sa nu recunoastem? Cu totii gresim, cu totii avem momente in care ne fixam teluri complet nerealiste, cu totii avem momente in care devenim utopici. Lipsa de realism si esecul intr-un anumit moment nu ocoleste pe nimeni, ce este insa esential este sa invatam cum sa reusim sa ne repunem pe picioare dupa un esec, cat de mare ar fi acesta…Visele sunt cele care reusesc sa ne mentina pe linia de plutite. A visa nu e gresit, atata timp cat visele se mentin in sfera realismului. Pentru ca un vis sa devina tel este nevoie de hotarare si incredere in propria persoana, dar si de un plan bine pus la punct, insa este nevoie si sa tragem invataminte din greselile trecutului, care nu mai au voie sa revina in viitor. Daca un esec reuseste sa ne impiedice, daca un esec ne face sa renuntam la a visa, daca un esec ne sperie si ne tine pe loc, nu inseamna doar ca nemaivisand ne punem la adapost de esec, ci inseamna si ca ne ferim din calea succesului.

Pentru ca incercand mereu, demarand mereu noi proiecte, stabilind mereu noi teluri vom ajunge sa cunoastem si succesul. Sa stai si sa accepti orice vine in vita nu este o atitudine castigatoare, este o atitudine de resemnare si de cele mai multe ori dam loc la si mai multe momente de esec si ratare.

No comments:

Post a Comment