Prajitura tavalita

Aceasta este cea de - a doua prajitura pe care am pregatit-o. Este foarte simplu de facut, iar rezultatul este peste asteptari.

Pentru blat avem nevoie de: 500 grame de faina, 400 grame de zahar, doua oua, o cana lapte caldut, patru linguri cu miere calda, doua linguri cu rom (sau esenta de rom) si un praf de copt.

Peste oua se pune zaharul si romul. Se mixeaza foarte bine pana ce isi dubleaza volumul. Se adauga mierea calda si praful de copt si se amesteca din nou. Se pune laptele si se mixeaza toata compozitia, iar in final se adauga si faina si se amesteca bine pana ce faina este incorporata complet in compozitie.

Compozitia finala se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pana se rumeneste si trece testul scobitorii. Cand este gata, se scoate din cuptor, se lasa la racit, iar dupa ce se raceste se taie dreptungiuri, patrate sau bastonase. Aceste bucatele de blat urmeaza sa fie imbibate in sos de coicolata.

Pentru sosul de ciocolata avem nevoie de: doua cani de lapte, 300 grame de zahar, patru linguri de cacao, jumatate de pachet de unt (sau margarina) si esenta de rom.

Laptele se fierbe cu zaharul, care  a fost amestecat cu cacao. Se lasa sa dea un clocot, apoi se da de pe foc si se adauga untul (sau margarina) si esenta de rom.

Fiecare bucata se imbiba in sos, se scurge si se tavaleste prin nuca de cocos sau nuca macinata. De aici provine si numele de prajtura tavalita

Va sfatuiesc sa incercati aceasta prajitura, pentru ca este delicioasa!

No comments:

Post a Comment