Costurile ascunse ale inchirierii de masini

De multe ori am auzit rostindu-se zicala pur romaneasca „socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ”. Este la fel de valabila si in cazul inchirierilor auto, pe cat de valabila este in cazul oricarei afaceri sau achizitii care se intentioneaza.
De ce nu se potriveste socoteala de acasa cu cea din targ? Pentru ca inchirierea de autovehicule presupune, dincolo de preturile pe care le aflam de pe site-uri sau din oferte rent a car, si o serie de costuri ascunse care pot incurca de multe ori socotelile, mai ales in situatiile in care bugetul este gandit cu maximum de precizie.

Sigur ca exista si companii rent a car care isi promoveaza preturile in mod corect, incluzand toate taxele suplimentare si costurile aditionale pe care le presupune inchirierea unei masini, insa nu toate companiile procedeaza asa, multe dintre ele incercand sa atraga clienti prin publicitate mincinoasa. Pentru a vedea care sunt companiile in care poti avea incredere nu ar strica sa verifici cateva pareri despre inchirieri masini pe site-uri si forumuri de specialitate.

Iata care sunt costurile suplimentare la care ne putem astepta:
-  Taxa pentru sofer, in cazul in care ai nevoie de o masina cu sofer sau in cazul in care compania la care ai apelat nu inchiriaza decat masini cu soferi.
-  Asigurarea auto.
-  Garantia, care cel mai adesea trebuie sa se constituie ca un depozit pe cardul personal.
-  Suma necesara pentru combustibil.
-  Taxe de aeroport in cazul in care ridici masina de la aeroport.
-  Taxe aditionale pentru varsta, daca cel care care inchiriaza masina are o varsta sub cea admisa de compania de rent a car.
-  Taxe pentru returnare cu intarziere sau in alt loc decat cel din care s-a ridicat masina.

Dincolo de acestea, mai pot exista diferente de costuri in functie de disponibilitatea masinilor sau de sezon (mai ales daca inchirierea se face intr-o zona turistica).

No comments:

Post a Comment