Intre vis si realitate

Pe timpul noptii, cand visam, barierele pe care le intalnim in viata reala nu mai exista. Pe timpul noptii putem sa rezolvam adevarate dileme, mai ales pentru ca mintea noastra nu mai este bulversata de factorii exteriori, de persoanele din jur, de mediul in care suntem prezenti sau de probleme pe care singuri le nastem, de dramatizarea unei situatii si altele.

Tot pe timpul noptii, daca mintea noastra este odihnita si nu are prea multe nereguli de pe timpul zilei, poate sa ne prezinte ceva lipsit de importanta insa tot sub forma visului. Pana si cercetatorii au observat si au ajuns la concluzia ca oamenii agitati viseaza cel mai mult, insa acestia isi amintesc cel mai putin, iar oamenii care au o  viata linistita par sa nu viseze deloc. Acest lucru se intampla mai ales pentru ca nevoia de a rezolva conflicte sau anumite situatii, de a pune lucrurile cap la cap, nu exista la cea de-a doua categorie de oameni, iar la prima e necesar sa se faca tot felul de improvizatii, sa se lucreze mult, sa se aduca multi factori pentru rezolvarea unei probleme. Mintea noastra lucreaza pe tot parcursul zilei cat si al noptii, insa ea noaptea poate sa dea un randament mai mare. Visele nu pot fi explicate decat in termeni mai putin stiintifici, acestea facand parte din categoria lucrurilor despre care toata lumea vorbeste, insa nimeni nu crede chiar daca toata lumea adopta conceptul. Este un proces alambicat, care nu produce decat o dependenta de realitate sau un fel de viciu fata de explicatii certe. 

Ce visez - Interpretare vise - pare sa fie modalitatea cea mai adoptata pentru explicarea fenomenelor nocturne pe care mintea noastra le nascoceste mai ales pentru ca omul sta adesea fata in fata cu necunoscutul, iar universul este un mister indeajuns de mare pentru a mai lasa lucruri neexplicate.

No comments:

Post a Comment