Cum sa folositi camerele de supraveghere

Camerele de supraveghere nu sunt deloc greu de utilizat. Chiar si atunci cand vorbim despre o camera de supraveghere cu IP, aceasta are un soft foarte simplu, ce poate sa fie montat chiar si de o persoana fara experienta si desigur utilizat de cei care nu au mari cunostinte in domeniul calculatoarelor sau al sistemelor de supraveghere. Cat despre camerele wireless, acestea sunt la fel de simplu de montat, iar cele cu fir nu necesita cunostinte foarte aprofundate. Desigur daca doriti implementarea unui sistem mai complex de camere de supraveghere atunci este mult mai indicat sa apelati la un personal specializat.

In principiu camerele de supraveghere sunt foarte usor de utilizat. Tot ce trebuie sa stiti este insa scopul lor, mijlocul prin care isi vor face treaba nefiind important. Camerele de exterior insa sunt putin mai pretentioase daca putem spune astfel, deoarece sunt expuse la mai multe probleme, precum vremea, eventuale animale, obiecte diverse si altele. La acestea trebuie sa tinem cont de pozitionare, chiar daca toate au in manualul tehnic un ghid de utilizare, nu toata lumea il respecta intocmai. Insa manualul de utilizare va include mereu si unghiurile de focalizare, distantele la care trebuie asezate anumite tipuri de camere de supraveghere cat si nevoile pe care acestea le au.

Daca doriti sa monitorizati un obiect fix atunci cel mai indicat este sa achizitionati o camera video de supraveghere mai ieftina, aceasta fiind cu obiectiv fix. Preturile sunt insa pornite de la 150 de lei si ajung pana la 2000 de lei noi pentru o camera ce are toate functiile, deci este All in One, dar pentru o camera de monitorizare a traficului sau a unei zone cu miscari intense, camera poate sa aiba si un pret de peste 20.000 de lei. Acest tip de camere sunt utilizate mai ales pentru masini, avand si o rezistenta extrema la conditiile vremii. Numele lor este de Speed Dome si pot avea un IP propriu pentru a fi monitorizate de la distanta.

No comments:

Post a Comment