Botezul - cu sau fara invitatii?

Daca nunta este un eveniment pentru care mobilizarea de forte este generala, si in care se pun la punct chiar si cele mai mici detalii, botezul nu beneficiaza intotdeauna de aceeasi atentie. Desi exista si cazuri in care amploarea evenimentului organizat pentru botez este la fel de mare ca cea a nuntii, cele mai multe dintre botezurile de astazi se desfasoara in cadre mai restranse, si nu cu aceeasi doza de formalism ca in cazul nuntii.

Botezul implica in general un numar mai mic de invitati, o locatie mai putin grandioasa, un meniu mai casual, si se desfasoara pe o perioada mai scurta de timp, doar arareori si la evenimentele cu multi invitati, prelungindu-se pana dimineata. Pe de alta parte, si timpul pentru pregatirile de botez este mai scrut, de multe ori parintii preferand sa se apuce de aceste pregatiri dupa nasterea micutului, din motive de superstitie in cele mai multe cazuri. Nefiind vorba de un eveniment de amploare, adesea parintii prefera sa il organizeze pe cont propriu si nu implica investitii majore. Ei renunta in general la trimiterea de invitatii apropiatilor, pentru ca si asa sunt putini si prefera sa ii invite prin viu grai. Totusi, chiar daca nu se organizeaza un eveniment cu fast, ar fi potrivit – ca semn de respect fata de invitati – sa se comande cateva invitatii botez care sa fie oferite, ca semn de respect pentru cei dragi. Nu trebuie sa fie o investitie foarte mare, caci ofertele de invitatii sunt foarte variate, atat din punct de vedere al aspectului cat si din punct de vedere al preturilor.

Poate fi vorba despre o invitatie cu motive pentru copii (animalute, trenulete), sau una cu o imagine simbolica (invitatia in forma de scutec sau de biberon), la fel cum poate fi vorba despre o invitatie cu o imagine a bebelusului, care isi invita oaspetii la crestinare, acestea fiind cele mai intalnite tipuri de invitatii.

No comments:

Post a Comment