10 lucruri infioratoare pe care copacii chiar le pot face

Angajeaza bodyguard. Este evident ca un copac nu are cum sa alunge animalele care vor sa mai ciuguleasca ceva sau sa-l racaie cu ghearele. Chiar daca nu au cum sa se ajute de unii singuri, copacii nu inseamna ca stau la dispozitia animalelor si le servesc drept meniu de lux. Sunt cunoscuti pentru ca angajeaza bodyguarzi pentru a se proteja de ierbivore. Ce bodyguard mai potrivit ai putea sa ai decat furnicile.

Arborele acacia are propria armata de furnici foarte violente care sunt recompensate cu mancare speciala si cu un adapost pe masura serviciilor aduse. O anumita substanta care blocheaza anumite enzime de care micile animalute au nevoie pentru a putea digera proteinele este savurata de furnici si este un nutrient la care acestea tin ca la ochii din cap. Deal-ul este foarte bun: furnicile mananca pe saturate si nu trebuie sa caute hrana, nu exista competitie, iar furnicile ataca tot ce prind in materie de pradator al copacului. Sinucidere. O specie de palmier recent descoperita trebuie sa se omoare pentru a putea procrea. Arborii folosesc atat de multa energie si substante importante pentru cresterea lor pentru polenizare ca la finalul ei, odata ce au fructe, mor pe loc. Palmierii ciudati cresc in Madagascar si sunt uriasi, dar totusi atat de vulnerabili. 5 metri latime si 18 metri inaltime nu sunt de ajuns pentru a putea sa le permita supravietuirea, frunzele formeaza piramide ciudate care pot fi vazute chiar si din spatiu.

Inflorirea este insa punctul in care arborii mamut isi pierd orice speranta de a trai. Sute de florice apar la inceputul inflorii, au nectar foarte mult care atrage insectele pentru polenizare. Fiecare floare poate fi fertilizata, de aceea poate si palmierul nu are cum sa supravietuiasca infloririi. Pur si simplu cedeaza toate substantele nutritive pentru a putea sa creeze o noua generatie de copaci.

No comments:

Post a Comment