10 scoli care au ruinat viata copiilor incercand sa-i protejeze

Spionajul cu webcam-uri. Scoala Districtuala Lower Merion din Pennsylvania le-a dat elevilor nu mai putin de 2.300 de MacBook-uri in 2010 pentru a le folosi acasa. La prima vedere era un lucru foarte bun pentru elevii care poate nu isi permiteau un MacBook, insa partea mai putin placuta a fost urmatoarea: conducerea scolii s-a folosit de webcam-urile din Mac-uri sa monitorizeze copiii acasa, pornindu-le oricand doreau.

Un elev a fost pedepsit disciplinar pentru ca manca acasa-scoala a fost de parere ca lua medicamente interzise cand de fapt bea niste lapte cu bomboane. Doi elevi au dat in judecata conducerea scolii pentru cele peste 1.000 de fotografii facute fara voia lor. Mai rau e ca miile de poze erau downloadate in calculator de administratorul scolii si folosite in scopuri mai putin ortodoxe. Administratora a fost intrebata de judecatori daca a descarcat si poze cu elevii nud, insa aceasta a refuzat sa faca vreo marturisire. De asemenea, scoala inregistrase toate e-mail-urile elevilor si istoria cautarilor online. In unele fotografii apareau elevi care dormeau sau pe jumatate goi. Scoala a pierdut procesul si a platit daune morale de peste 610.000 de dolari americani. Religie fortata. C.C. Lane era un elev budist inscris la liceul Negreet din Louisiana. Liceul si profesorii nu au avut nicio problema sa-i bage pe gat tanarului tot ce tine de crestinism, ignorand drepturile celorlalte culte. Profesorul de stiinte Rita Roark, un crestin fundamentalist convins si-a exprimat public, de fata cu elevul budist parerea sa despre Budism, care era o prostie.

Intr-un test, in loc sa scrie Domnul, elevul a scris Domnul Buddha, ceea ce a infuriat-o pe Roark si l-a sanctionat pe acesta cu o nota mai mica. Aceeasi profeoara a sustinut ca evolutia nu e posibila si ca teoria era una inventata de oamenii care nu credeau in Divinitate. Elevul a fost transferat apoi la un alt liceu cu mai multi asiatici, in urma plangerilor facute de parinti.

No comments:

Post a Comment