Nu cumparati niciodata televizoare fara o documentare prealabila

Alegerile gresite in orice privinta ne pot duce intr-o zona in care confortul si siguranta noastra, banii nostri pot avea de suferit. Cand vine vorba de televizoare lucrurile sunt si mai complicate, pentru ca sunt o investitie de viitor, costa destul de scump, ocupa spatiu mare si pot sa fie foarte greu de schimbat daca au defectiuni sau sunt prost alese.

Ca sa nu cadeti in capcana comerciantilor care vor sa-si vanda marfa oricum, trebuie sa fiti atenti la cate aspecte clare atunci cand aveti de gand sa va schimbati televizoarele din casa. In primul rand, conteaza mult dimensiunea televizorului, a diagonalei si cat de mare e locul unde il veti instala, daca e pe consola sau nu, daca mai are si accesorii. Ca sa stiti daca televizorul se va incadra in spatiul alocat trebuie sa aveti dimensiunea ecranului in minte, care trebuie sa fie egala cu distanta dintre individ si ecran inmultita cu 0.535.

Odata trecute de testul spatiului, televizoare moderne ofera mai multe complicatii, in sensul ca ecranul este diferit. Exista posibilitatea cumpararii unui led SmartTV, adica un televizor cu internet, cu browser, player media si alte accesorii incorporate pentru o experienta multimedia interactiva. Se poate conecta la PC, se poate folosi pe post de monitor, permite comenzile vocale sau comenzi prin atingere, pot sa fie si 3D. Televizoarele 3D dedicate au o imagine 3D exact ca in cinematografe, pot fi cu sau fara ochelari, experienta utilizatorului fiind completa.

Dezavantajul lor e ca nu prea sunt multe filme sau emisiuni, programe transmise in 3D. Cele mai bune sunt ledurile normale, care sunt Full HD cu rezolutii mari si HD Ready, cu rezolutii un pic mai mici. Un HD Ready nu are cum sa aiba imagine buna pe ecrane sub 81 cm, iar un Full HD poate sa aiba imagine perfecta pe orice dimensiune si rezolutie optimizata.

No comments:

Post a Comment