Eu

As fi vrut sa locuiesc pe o corabie cu panze. Sa vad marea printr-un hublou. Sa admir faruri si sa ma bucur cand vad porturi. Sa privesc apusuri nostalgice si rasarituri melancolice. Sa trandavesc intr-un hamac, cu un picior atarnandu-mi lenes. Din cand in cand sa ancorez intr-un port. Si sa plec mai departe. Oriunde. Sa trec pe langa faruri. Catre alte porturi… M-as multumi si cu o casa din lemn si caramida pe malul marii. Cu geamuri protejate de obloane. Cu bucata mea de plaja. “Ce-ai vrea sa te faci cand vei fi mare?” “Paznic de far” as raspunde… …Locuiesc intr-un apartament de bloc, zugravit in culori pastel. Am corabia mea...pe un perete. Si, deocamdata, visand la bucata mea de plaja pentru a ancora, ma multumesc cu acoperisurile Bucurestiului. Uneori este fascinant sa privim in sus…sau in zare. In rest… Nu ma cunosc. Ma tot descopar. Nu sunt vesnic trista. Nu gandesc, asadar, intr-una…

curiozitati ma lovesc

Cele mai multe nedumeriri/ curiozitati ma lovesc in ziua de duminica.
Ziua de azi nu face exceptie. Asadar…ma intreb, in ordinea importantei:

1. Oare cum se manifesta criza barbatului ajuns la 30 de ani? Se manifesta sau nu? E intarziata? Adica asa, pe la 32- 33? Poate fi depasita? Ca despre criza a femeii nu vreau sa intru in detalii…e rea de tot…

2. Cum sa fac sa ajung si eu un week-end la mare? Macar o zi de plaja sa am…

3. Oare ce se mai intampla cu statuia lui Carol din fata Palatului Regal? Nu am mai vazut nimic despre ea si nici nu stiu daca s-a luat vreo decizie…..Si as vrea, totusi, sa stiu daca ramane acolo.

4. Oare am sa fiu vreodata capabila sa am masina mea? Incep sa-mi revizuiesc atitudinea si mi se deschide, incet, dar sigur, cheful de independenta….

Cam atat….sper sa-mi clarific nedumeririle si curiozitatile….

Jocuri Dess up pentru baieti

Jocurile dress up asa cum le spune si numele sunt niste jocuri de costumatie. In linii mari iti alegi un joc care te va transpune intr-un anumit mediu/peisaj  si unde vei avea o anumita misune. Aceasta misiune presupune sa imbraci si sa schimbi lookul personajului din poveste astfel incat sa se potrivesca mediului in care se afla.
Impresia initiala a jocului este ca acesta este un joc exclusiv destinat fetelor. Este adevarat ca publicul tinta al acestor jocuri online sunt fetitele si intr-o masura mai mica femeile, deoarece ele au o pasiune mai mare pentru a alege haine si frizuri, dar exista si jocuri dress up care sunt destinate baietilor. Chiar daca poate nu par atat de atragatoare in prima instanta este bine pentru baieti sa joace astfel de jocuri pentru a le dezvolta imaginatia si a ii ajuta in coordonarea culorilor. Jocurile dress up care se adreseaza baietilor sunt construite pe acelasi principiu ca si cele pentru fete , doar ca personajele care fac parte din joc sunt baieti, iar peisajel e sunt specific masculine. In aceste jocuri poti sa fii cowboy, militar, sa te pregatesti pentru scoala sau sa experimentezi diverse tunsori. Pe langa aceste elemente clasice, mai poti sa iti alegi si accesorii: de la pantofi, tenesi, si chiar masini. Unul dintre jocurile cu elemente de Dress up in care cred ca se pot regasi atat fetele cat si baietii este The Sims. Acest joc iti ofera posibilitatea de ati crea propriul personaj cat mai aproape de trasaturile tale. Dupa ce te-ai creat poti sa te joci in modul  make –over , alegand ce haine vrei sa porti in functie de eventimet si stil, sa iti schimbi tunsorile sau sa alegi sa iti personalizei outfit-ul cu ce accesorii iti plac.
Ca o recomadare personala consider ca parintii ar trebui sa isi incurajeze copii sa joace astfel de jocuri indiferent daca sunt fetite sau baieti.

organizarea unei republici imaginare…

O idee interesanta, despre organizarea unei republici imaginare…

Am stat si m-am gandit mult…Intr-o astfel de republica eu nu vreau nici o functie. Nu vreau sa fiu un om cu program politic si nici cu dureri de cap. Nu vreau sa ma inham la birocratie si nici sa traiesc cu sentimentul ca tot greul republicii este pe umerii mei. Intr-o astfel de republica eu as vrea sa fiu omul din umbra. Din umbra tuturor si a nimanui. Un fel de vraci modern. Desigur, Freud ar spune ca sufar de sindromul “stie tot” daca imi doresc un astfel de job si ca nu vreau sa-mi asum raspunderea. Dar eu cred ca un consilier bun il poate ajuta intotdeauna pe omul de stat. Nu pentru ca le stie pe toate. Ci pentru ca are mintea limpede sa reactioneze in momente cheie, atunci cand omul de stat este incarcat cu multe alte probleme.

Asadar, functiile le las altora.